top of page
Ara
Yazarın fotoğrafıGülcü Mustafa Fidancılık ve Pazarlama

Gül - Rosa

Güncelleme tarihi: 12 Şub 2021

Fidanlığımızda açık alanda saksılarda yetiştirdiğimiz türlerdir. Sahip olduğumuz iklim koşulları sayesinde, Nisan sonu Mayıs başı gibi çiçeklenmeye başlar ve uzun süre çiçekli kalır .

Gül türlerimizi özenle seçmekteyiz, türlerin klasik ve yeni jenerasyon olmasına dikkat ediyor ve klasik türleri kaybetmemeye özen gösteriyoruz .

Türlerin bazıları ;

· Yeniden çiçek açan çalı güller

· Büyük ve minyatür çiçek açan güller

· Klasik ve kokulu güller

· Peyzaj gülleri

· Sarmaşık , yenilenen ve demet şeklinde çiçek açan güller

· Ağaç formuna ulaşan güller

· Tijli (baston) çalı formlu güller


Güllerin Çiçek Yapısı ;

Güller cinslerine göre çiçek formları farklıdır . Çiçek kafa yapıları 2-3 cm. ile 18-20 cm. kadar çiçeklenen türler mevcuttur.

Hastalıkları ve Mücadelesi ;

Hastalıklara karşı dirençleri diğer bahçe bitkilerine göre biraz zayıftır. İlkbahar döneminde yapacağımız zirai ilaçlamayla hastalıkları engelleyebilir , devamında hastalık görünüyorsa az miktarda kullanacağımız zirai ilaçlar ile daha sağlıklı ve dinç güller yetiştirmemiz mümkündür. ( profesyonel destek gerekir )

Gül Terbiyesi - Budaması ;

Bahçede dikili güllerimiz de sonbahar dönemlerinde yarı form budaması , ilkbahar dönemi gelmeden önce Mart ayının başlarında derin budama diye adlandırdığımız budamalara başlarız, ilk önce ölü dalları kesilir , akabinde kök - aşı kısmının ( gülün yaşı ve cinsine göre değişiklik gösterebilir ) 40 - 60 cm yukarısından , dal üzerinde bulunun sürgün gözlerine zarar vermeden 45 derecelik ters açı ile kesim yapmak gerekmektedir .

Gübreleme ;

Bahçede veya saksılarda yetiştirdiğimiz gülleri yılda 2 sefer gübreleme yapıyoruz .

· İlkbahar

· Sonbahar

İlkbahar gübrelemesi güllerin sürgünlerinin daha kuvvetli çıkmasını anlamına gelir ve bunun ardından çiçeklerin daha canlı ve parlak olmasını sağlar .

Sonbahar gübrelemesi , ürünün kış koşullarına karşı korumaya almak demektir.

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page