ABELİA GRANDİFLORA
Herdem veya yarı herdem yeşil yapraklı çalı bitkisidir. Pembemsi beyaz çiçek açar, çiçekleri kokuludur, uzun süre çiçekli kalan bahçe bitkilerindendir.
ACEM BORUSU
Sarıcı tırmanıcı bitkilerdendir. Yaz aylarında çiçeklenir ve uzun süre çiçekli kalır. Sonbahar döneminde yaprak döker.
BODUR ACEM BORUSU
Minik turuncu çiçekli bodur acem borusu, klasik '' acem borusu '' bitkisine nazaran daha küçük çiçekleri olan bu türün çiçek açma süresi çok daha fazladır. Güneşi direkt alabilen tüm açık alanlarda kullanımı uygundur.
ACEM HALISI
Yer örtücü bir bitkidir. Güneşi direkt görebilen açık alanlarda uygulanması tavsiye edilir. İlkbahar döneminde çiçeklenir 30 - 45 gün çiçekli kalabilir.
ACER PALMATUM - JAPON AKÇAAĞACI
Dünyada doğal olarak Asya bölgesinde yetişebilen, birçok türe sahip olan ağaç türlerindendir. Yaprak rengi ile çok fazla ilgi gören bitkilerdendir. Herdem yapraklı değildir.
AÇELYA
Birçok renk seçeneği olan, sıcak iklim bitkisidir. Çiçek ömrü 45 - 60 gündür.
AKUBA - JAPON DEFNESİ
Benekli yaprak yapısı ve dönemsel meyvesi ile gölge ağırlıklı alanlarda yaşımını sürdürebilen bahçe bitkisidir. Herdem yapraklıdır.
ALEV AĞACI - PHOTİNİA
İlkbahar döneminde yeni sürgün yapraklarının kırmızı renginden adını alan bahçe bitkisidir. Güneşi direkt ve kesintisiz alabilen tüm açık alanlarda yaşamını sürdürmektedir. Herdem yapraklıdır.
PİRAMİT VEYA TOP MAZI
İbreli ağaç ailesindendir. Herdem yapraklıdır.
ALTUNİ ( GOLD ) TAFLAN
Herdem yapraklı, güneşi direkt alan açık alanlarda uygulanması tavsiye edilir. Yaprak rengini değiştirmez, hastalık ve parazitlere karşı dirençlidir.
ARAP SAÇI
Sarıcı, kapatıcı, yer örtücü, yapıya sahip bahçe bitkidir. Herdem yeşil yapraklıdır. Gölge ve rutubetli bölgelerde yaşımını sürdürür.
ARDIÇ
İbreli bitkiler ailesindendir. Yayılıcı ve dikey büyüyebilen türlere sahiptir. Fotoğraflardaki tür yayılıcı olanıdır, renk seçenekleri vardır.
ATEŞ DİKENİ
Herdem yapraklı bahçe bitkidir. Dikenli gövde yapıya sahiptir, ilkbahar döneminde kısa süreli çiçek açar, çiçek açış süreci 20 - 30 gündür. Sonbahar döneminde kırmızı minik elmaya benzeyen meyveler vermektedir.
BİBERİYE
Aromatik yaprak kokusuna sahip bitkilerdendir. Mutfakta, yemek ve salatalarda kullanımı ön planda olan bahçe bitkilerindendir. Uzun ömürlüdür, hastalık ve parazitlere karşı dirençlidir.
BODRUM PAPATYASI
Birçok renk seçeneği olan ılıman iklimlerde uzun süre çiçekli kalabilen bahçe bitkilerindendir. Hastalık ve parazitlere karşı dirençlidir. Güneşi direkt alabilen açık alanlarda uygulanması tavsiye edilir. İlkbahar döneminde çiçeklenir ve sonbahar dönemine kadar çiçekli kalabilir.
CAREX
Genelde kaya bahçelerinde veya süs havuzlarının kenar bölgelerinde kullanılan dağınık yapraklı bitki türlerindendir.
CYCLAMEN
Sonbahar - Kış sezonunun çiçekli bahçe ürünlerindendir. Birçok renk seçeneği mevcuttur.
YAPRAK DÖKEN MANOLYA - MAGNOLİA X SOULANGEANA
Ülkemizde yaprak döken manolya veya çıplak manolya diye adlandırılan bahçe bitkilerindendir. Mor, pembe, beyaz ve ebruli renk seçenekleri mevcuttur.
DEFNE
Aromatik yaprak kokusuna sahip bitkilerdendir. Koku yoğunluğu çok fazladır. Otoyol kenarlarında kullanılan dayanıklı bahçe ve peyzaj bitkisidir.
EURYOPS PECTİNATUS - SARI PAPATYA
Herdem yeşil yapraklı ılıman iklim bitkisidir. Uzun süre çiçekli kalabilen nadir papatya türlerindendir.
FIRÇA ÇALISI - CALLİSTEMON LAEVİS
Herdem yeşil yapraklı dayanıklı bahçe bitkisidir. Çiçeklenme dönemi Temmuz ayıdır, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olan bölgelerde Kasım aylarında da çiçek açtığı görülmektedir.
FISTIK ÇAMI - PİNUS PİNEA
Kozalaklı çam türüdür, kozalakları hem ağır hemde diğer kozalak türlerine göre iridir, kozalakların içinde çam fıstığı oluşmaktadır.
Kozalak içinde oluşan çam fıstığı tüketilebilmektedir.
DEVAMI YAKINDA.......
GÜNCELLENİYOR